RStech technische documentatie

OVER RSTECH

Wie is RStech?

RStech is opgericht in 2006 door René Schaft.
Na zijn afronding van de HBO opleiding Algemene Operationele Techniek (AOT) is hij meer dan 20 jaar vooral werkzaam geweest op het gebied van technisch ontwerp, visualisatie, technische documentatie en onderhoudsplanning. Dit heeft hem geïnspireerd om als zelfstandig ondernemer verder te gaan.
Een brede belangstelling en praktische kennis van verschillende technische disciplines kenmerken zijn veelzijdige persoonlijkheid. Tevens beschikt hij over een groot inlevingsvermogen en verantwoordelijkheidsgevoel en zijn creatief vermogen en nuchterheid leiden altijd tot praktische oplossingen.
Door de jaren heen is ook veel ervaring opgedaan met aansluitende systemen, zoals het CAD systeem voor tekeningen en 3D-modellen en beheer systemen zoals Product Data Managers (PDM). Het gebruik hiervan heeft dan ook niet veel geheimen meer. Ook de verbreding naar terreinen voor informatiebeheer en kennismanagement is ingezet.
Er is een grote voorkeur ontstaan voor het gebruik van open source software en open source bestandsformaten, waar mogelijk wordt hiervan gebruik gemaakt. Het bekende probleem van "vendor lockin" wordt hiermee grotendeels voorkomen. Maar de kennis van commerciële software zoals Framemaker en Author-it is aanwezig.